Руският литературен критик и алтернативен историк Сергей Переслегин прогнозира на 12

...
Руският литературен критик и алтернативен историк Сергей Переслегин прогнозира на 12
Коментари Харесай

ISW: Русия готви нова офанзива в Украйна, вероятно неуспешна

Руският книжовен критик и различен историк Сергей Переслегин прогнозира на 12 януари, че това ще се случи някъде сред 12 януари и 2 февруари, евентуално откакто украинските сили се изтощят да пазят позициите си в и източен (ляв) бряг Херсонска област, както и откакто температурите паднат още през зимата.

 

Переслегин твърди, че руснаците би трябвало да са по-загрижени за това, че Русия е почнала своята атака в несъответствуващия момент или че е направила същите неточности, които Украйна направи по време на контранастъплението си през 2023 година, в сравнение с от възобновена украинска атака през 2024 година

 

Русия не разполагала с задоволително жива мощ, с цел да организира огромните настъпателни старания, които той чака. Известен съветски блогър съобщи на 14 януари, че броят на съветския боен личен състав на фронтовата линия разрешава на съветските сили да организират локализирани тактически маневри, само че е малко евентуално да реализира оперативно значими пробиви.

Блогърът твърди, че мразовитото време оказва въздействие върху съветската и украинската наземна активност и артилерия и безпилотни системи по целия фронт, изключително в посока Херсон. Мразовитите метеорологични условия пречат на съветските сили да организират наземни интервенции и да напредват на север от Вербове в западната част на Запорожка област.

 

Украинското южно оперативно командване заяви, че руската авиация не може да оперира в Южна Украйна поради мразовитите метеорологични условия.

 

Бившият началник на Роскосмос (Руската галактическа агенция) и ултранационалист Дмитрий Рогозин съобщи на 14 януари, че фронтовата линия в западната Запорожка област " жужи като пчелен кошер " заради огромния брой украински дронове, които работят. Рогозин твърди, че украинските сили отделят половин дузина дронове за поразяване на всяка скъпа цел в западната Запорожка област и че интензивното потребление на украински дронове усложнява ротациите на съветския личен състав.

 
ISW по-рано предвижда, че температурите в Украйна евентуално сега лимитират интервенциите по фронта, само че евентуално ще основат по-благоприятен терен за механизирана маневрена война, защото земята замръзва през идващите седмици. Продължава да смята, че съветските сили евентуално ще се опитат да поддържат или засилят локализирани настъпателни интервенции в цяла Източна Украйна в опит да овладеят и задържат самодейността, без значение от зимното време и изискванията на терена. ISW обаче също по този начин прави оценка, че съветските сили няма да могат да създадат забележителен действен пробив .

 

Припомняме, че преди няколко дни командващият сухопътните войски на украинските въоръжени сили генерал-полковник Александър Сирски предизвести, че напоследък тече подготовка на съветските войски за обновяване на настъпателните дейности в северското направление и основават условия за атака против Часов Яр, за да възстановят изгубената позиция в регионите на каскадата от езера източно от Клещеевка и Курдюмовка.

Руските сили евентуално не престават да опитват и приспособяват пакетите си с ракети и безпилотни удари против Украйна в опит да обхванат през украинската противовъздушна защита. Руски блогър твърди, че в последно време са нанасяли удари против Украйна, употребявайки разнообразни видове ракети, в това число хиперзвукови балистични ракети Kh-47 Kinzhal.

 

Блогърът твърди, че руските сили са изстреляли дронове Shahed, за да преодолеят украинските системи за противовъздушна защита, тъй че съветските сили да могат да нанесат сполучливи ракетни удари.

 

ISW е следила съветските сили да опитват с разнообразни комбинации от удари с дронове и ракети в опит да обхванат в украинските системи за противовъздушна защита, тъй като украинските сили са се приспособили към съветските ударни модели. Русия може да ускори напъните си да доставя балистични ракети от чужбина, защото балистичните ракети може да са по-успешни при поразяване на цели в Украйна при някои условия.

 

Говорителят на украинските Военновъздушни сили полковник Юрий Игнат съобщи на 14 януари, че санкциите евентуално понижават качеството на съветските ракети. Това може в допълнение да попречи на способността на Русия да организира сполучлива серия от удари против Украйна.

Представители от 83 страни се срещнаха, с цел да обсъдят използването на  украинската формула за мир в в Давос, Швейцария на 14 януари.

 

Ръководителят на администрацията на украинския президент Андрий Йермак се срещна с румънския държавен секретар Юлиан Фота, с цел да обсъдят двустранните гаранции за сигурност според взаимната декларация на G7 от юли 2023 година за поддръжка за Украйна, което прави Румъния 9-ата страна, която стартира двустранни договаряния за сигурност с Украйна.

 
Швейцарският външен министър Игнацио Касис и Йермак означиха значимостта на включването на Китай в мирните договаряния сред Русия и Украйна.

 

Касис твърди, че Западът би трябвало да откри метод да включи Русия в мирния процес и съобщи, че няма да има мир, в случай че Русия не си каже думата. Не стана ясно какво е имал поради. ISW от дълго време оцени, че Путин не има намерение да договаря с Украйна добросъвестно и че задачите на Русия в Украйна - които са равносилни на цялостна украинска и западна капитулация - остават непроменени.

 
Кремъл продължава да подхваща ограничения за подкопаване на автономията на  Република Татарстан в границите на Руската федерация и културното завещание макар жертвите на републиката в интерес на съветската война в Украйна. Руско-татарският деятел и политолог Руслан Айсин заяви, че съветските управляващи са понижили финансирането на държавната стратегия за запазване, проучване и развиване на държавните езици на Татарстан с 12,5 % през 2023 година

 

Татарстан поддържа съветските военни старания, като образува и финансира набирането на районни доброволчески батальони, някои от които претърпяха големи загуби на бойното поле през 2022 и 2023 година

Руската работа на BBC и самостоятелното съветско издание Mediazona също потвърдиха, че най-малко 922 военнослужещи от Татарстан са починали в Украйна - брой, който евентуално е доста по-високо - към 11 януари.

 

Руският следствен комитет официално ще образува дело за пожара, унищожил огромен склад на Wildberries в Санкт Петербург . Ръководителят на съветския Следствен комитет Александър Бастрикин подреди на Следствения комитет да прегледа пожара и да проверява мениджърите на Wildberries за корист с власт и нарушавания на разпоредбите за противопожарна сигурност.

 

Базираният в Санкт Петербург магазин Fontanka заяви, че Wildberries не е съумяла да откри контакт с минимум 66 чиновници, които са били в склада по време на пожара.

 
Руските управляващи не са дали спомагателна информация за събитията към пожара, който съгласно някои съветски източници може да е избухнал ден след сборичкване сред служащи мигранти и последвал мобилизационна акция на управляващите в склада. Руснаците обаче споделяха още, че крайцера " Москва " е потопен поради цигара на борда, тъй че е ясно, че не може да се има вяра на съветските източници в доста огромен % от случаите.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР